2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Lassulhat az építőipar teljesítménye

2015. február 12., csütörtök 11:30, frissítve: csütörtök 11:44

A következő hónapokban lassulhat az építőipar teljesítménye – ezt a Buda-Cash vezető elemzője mondta a Hír TV-nek.

Tóth Gergely ezt azzal indokolta, hogy 2014-hez képest mérséklődött az uniós források beáramlása, illetve kevesebb infrastrukturális beruházást jelentettek be.

A KSH adatai szerint 14,2 százalékkal nőtt az építőipar tavaly, bár teljesítménye év végére lassult. Az ipari termelés pedig decemberben 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

– Alapvetően az látszik, hogy széles spektrumú növekedés bontakozott ki 2014-ben. Ez 2015-ben is folytatódhat, csak egy kicsit a súlypontok fognak eltolódni, mégpedig a lakossági fogyasztás irányába a várakozásaink szerint. Hiszen itt a reálbér-növekedés, a devizahitelek rendezése, a rezsicsökkentés abba az irányba mutat, hogy a lakosság fogyasztási kedve nőhet. A nagy kérdés, hogy az extra jövedelmük mekkora részét fogják fogyasztásra költeni, és mekkorát megtakarításra. Alapvetően azt lehet elmondani, hogy 2015-ben a lakossági fogyasztás átveheti a legerősebb szektor szerepét a magyar gazdaságban – vélekedett Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!