2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kiváló minőségű az idei magyar dinnye

2015. július 7., kedd 18:45, frissítve: kedd 19:07

Megkezdődött a dinnye szezonja az ország egyik legismertebb termővidékén, az Ormánságban. A helyiek szerint a gyümölcsből ugyan kevesebb termett, de a minősége kiváló.

Balogh Tibor a hét végén kezdte árulni dinnyéjét. A vajszlói termelő azt mondja, az időjárás nem igazán kedvezett. A dinnye vízigényes, csapadék pedig a gyümölcs érési szakaszában kevés volt. „Közepes, gyengén mondván közepes a termés. Ami azt jelenti húsz-harminc százalékkal kevesebb a termésünk, mint a tavalyi évi, viszont a minősége jobb, jó, nagyon jó” – mondta.

A dinnyetermelőknek idén lehetőségük van napszámos helyett közmunkást foglalkoztatni. Vajszló polgármestere szerint ezt a környékbeliek közül csak kevesen fogják igénybe venni. A gyümölcs termesztése kézimunka-igényes ugyan, de a gazdák ezt eddig is megoldották.

„Az, hogy igény lesz, az biztos, de hogy milyen mértékben, azt nem tudom, mert itt mikor elkezdték a dinnyét termelni, akkor még nem volt ez a lehetőség, és akkor is megoldották valakikkel. Tehát vannak szabad emberek, akik a termelésben részt vesznek. Most hogyha valami plusz munkaerőigénye van, akkor nyilván fog jelentkezni” – mondta Horváth István, Vajszló polgármestere.


A dinnyések úgy látják, több reklám kellene a hazai dinnyének. A piacokon ugyanis már hetek óta kapható spanyol és görög áru, bár szerintük az minőségben meg sem közelíti a magyarét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!