2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Kiváló a vízminősége a Budapest környéki strandoknak

2020. augusztus 2., vasárnap 17:22

Kiváló a vízminősége a Budapest környéki strandoknak. A nyár legmelegebb hétvégéjére új fejlesztésekkel, és a járványügyi szabályok szigorú betartásával készültek. Éppen ezért a létszámkorlátozások miatt lehet, hogy nem mindenki tud bejutni egy-egy helyszínre.

Új fejlesztésekkel, és a járványügyi szabályok betartásával készültek a strandok a Budapest környéki agglomerációban az idei nyár legmelegebb hétvégéjére. A vízminőség mindenütt kiváló, de arra fel kell készülni, hogy a létszámkorlátozás miatt lehet, hogy nem mindenki tud bejutni egy-egy helyszínre a nyár utolsó hónapjában.

Százmillió forintos fejlesztésen van túl a Dunakanyarban fekvő Verőce strandja. A szabadon látogatható vízparton nemcsak a körülmények, a szolgáltatások is megújultak: új strandröplabda pálya, és játszótér várja a fürdőzőket. Az önkormányzat fenntartásában működő fürdőhelyen most leginkább a járványügyi szabályokra figyelnek.

A Nógrád megyei Bánkon is befejeződött a strandfejlesztés első üteme. A település legnagyobb bevétele a turizmusból származik. Idén elmaradt a térség országosan jegyzett fesztiválja, a Bánkitó, amely miatt jelentős bevételektől esett el a falu. A strandon létszámkorlátozást vezettek be, hogy tartani tudják a járványügyi szabályokat.

A nyár utolsó hónapjában csúcsforgalomra számítanak a környező települések vízpartjain is, mert az első tapasztalatok szerint a későn beinduló szezonban egyre több üdülő választja a hazai vizeket.

HírTV