2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kevesebb húst fogyasztunk, mint korábban

Hír TV

2018. március 14., szerda 08:06, frissítve: szerda 08:37

Húsfogyasztás
Csaknem 3 százalékkal esett a húságazat teljesítménye tavaly az egyik szakmai szervezet adatai alapján. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke azt mondta: a csökkenést elsősorban a madárinfluenza okozta. Éder Tamás szerint a sertések száma is kevesebb, tavaly az unióban az állomány átlagosan 2 százalékkal növekedett, Magyarországon viszont több mint 1 százalékkal csökkent.

Új munkahelyek
Egy svéd autóipari beszállító vállalat új, kétezer négyzetméteres gyártócsarnokát adták át a Veszprém megyei Nagyvázsonyban. A saját erős beruházás több mint félmilliárd forintba került. A cég 2019-ig két ütemben hetven új munkahelyet teremt a térségben. Az avatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a magyar gazdaság teljesítménye az emberek munkájának eredménye.

Itt önök olyan autóba való belső berendezéseket gyártanak, amelyek a legfelsőbb prémium kategóriás svéd autókba kerülnek beszerelésre. Ez nyilván jelentős felelősséget jelent, mert a Volvo az mindig is a magas színvonalról, a precizitásról, az igényességről volt ismert – hangoztatta Szijjártó Péter külügyminiszter.

Állampapírok
Százmilliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány a múlt hónapban. Az Államadósság Kezelő Központ közleményében azt írja: a növekedés felét a Prémium Magyar Állampapír adta. Februárban így összesen több mint 7100 milliárd forintnyi állampapír volt a lakosságnál.

BUX
Esett a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe majdnem félszázalékos csökkenéssel, 38 663 ponton zárt kedden.

Deviza
Szűk sávban mozgott a forint, a közös uniós devizát a 311-es szinten jegyezték, a svájci frankot 266, a dollárt 251 forint közelében adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!