2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kétszázmilliós fejlesztés Pécsett

2015. május 22., péntek 15:26, frissítve: péntek 16:03

Új üzemcsarnokot avattak Pécsett. A villamos automatizálással, illetve ipari technológiákkal kapcsolatos berendezések gyártásával foglalkozó cég 200 millió forintból építette fel a csarnokot, melyből 60 millió az uniós támogatás.

A vállalat negyven országban van jelen, árbevételének exporthányada megközelíti a nyolcvan százalékot. Létszáma 55 fő, a bővítéssel újabb 12 munkahelyet teremt.

„A gyártási tevékenységünkkel nagyon beszorultunk. Miután elég jelentős az anyagfelhasználásunk, és ezt a gyártási tevékenységet csak nagyon komoly raktárral tudjuk kiszolgálni, a raktárépítés volt az elsődleges célunk. 1400 négyzetmétert építettünk meg, az előző csarnokunknak a tükörképét gyakorlatilag, és itt már a létszámfejlesztésünket is meg tudjuk valósítani” – mondta Hirth Ferenc, a Kontakt-Elektro Kft. ügyvezető igazgatója.

Közben Szombathelyen egy elektronikai cég gyártóközpontját avatták fel. A beruházás 10,5 milliárd forintba került. A társaság vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő három évben a gyár 61,5 milliárd forintos bevételét húsz százalékkal növelnék.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!