2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Gazdaság

Kétszázezer ember örülhet neki

Összesen kétszázezer embert vonnak be a közmunkaprogramba a téli hónapokban – jelentette be a foglalkoztatáspolitikai államtitkár. Czomba Sándor szerint ebből mintegy százezer ember képzésben vehet részt, amelyet 24 milliárd forintos uniós támogatásból finanszíroznak majd.

Oktatáshoz, sporthoz, szabadidős tevékenységhez, programokhoz kapcsolódó tevékenységek, egészségügyi, szociális, lakossági szolgáltatások. Többek között ezeken a területeken dolgozhatnak a téli időszakban a közfoglalkoztatottak. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkára szerint a kormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a most még mezőgazdasági munkán részt vevők is értékteremtő munkát végezhessenek.

A foglalkoztatáspolitikai államtitkár bejelentette: a téli időszakban összesen kétszázezer embert vonnak be a közfoglalkoztatásba, akiknek fele képzésben vehet majd részt. Soltész Miklós szociális államtitkár szerint fontos kiemelni, hogy a közfoglalkoztatottak olyan ismeretekre tehetnek szert, amit később a versenyszférában is hasznosítani tudnak.

A közmunkások képzését uniós támogatásból biztosítják, emellett utazási támogatást is kapnak, és felvehetik a teljes közmunkás minimálbért is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!