2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Kereskedelmi háború: fegyverszünet Washington és Peking között

Véget ért a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között. A megállapodás értelmében Peking vállalta, hogy több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, Washington pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat. A megállapodás jelentősen javítja Donald Trump amerikai elnök újraválasztási esélyeit, mivel a Kína elleni fellépés az előző kampányban az egyik fő ígérete volt.

  • Kereskedelmi háború: fegyverszünet Washington és Peking között

 

Az Egyesült Államok a megállapodás értelmében lényegesen kedvezőbb feltételek mellett kereskedhet Kínával. Az ázsiai óriás számára ez volt az ára annak, hogy elkerüljék a még súlyosabb kereskedelmi háborút. A kínai hivatalnokok megpróbálnak az alkuhoz jó képet vágni.

Az alku értelmében az Egyesült Államok vállalta, hogy bár bizonyos termékekre kivetett 25 százalékos adó érvényben marad, de más termékcsoportok 15 százalékos adóját megfelezi és a korábban bejelentett új büntetővámokat sem vezeti be. Ezért cserébe Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol az Egyesült Államoktól. Ez Donald Trump számára azért fontos, mert a Kínába irányuló exporttal az amerikai gazdák, mindenekelőtt a szója és a kukoricatermelők szavazatát biztosíthatja magának a jövő évi választáson.

Kína megállapodás keretében azt is vállalta, hogy jobban védi majd az amerikai szellemi tulajdont és erélyesebben lép fel a termékhamisítás ellen.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!