2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Gazdaság

Kanadai engedélyt szerzett a Richter egyik kiemelt gyógyszere

A Richter Gedeon Nyrt. partnercége, az AbbVie engedélyt szerzett a Kanadai Egészségügyi Hatóságtól (Health Canada) az amerikai piacon Vraylar néven kapható, a Richter egyik kiemelt készítményének (cariprazine) használatára az I. típusú bipoláris betegség és a skizofrénia felnőttekben történő kezelésére - közölte a Richter az MTI-vel szerdán. 

  • Kanadai engedélyt szerzett a Richter egyik kiemelt gyógyszere

  "Újabb fontos mérföldkő jelzi azt, hogy az I. típusú bipoláris betegségben és skizofréniában szenvedő betegek számára a cariprazine globális kezelési alternatívát nyújt" - fogalmazott Greiner István, a Richter K+F igazgatója a közleményben. Hozzátette: meggyőződésük szerint ez az innovatív terápia sikeresen elégíti ki mind a kanadai betegek, mind pedig az egészégügyi szakemberek igényeit.

    A közlemény szerint mintegy 2,2 százalékra becsülik azon kanadai polgárok arányát, akik életük során tapasztalják az I. típusú bipoláris betegség tüneteit. Ez az állapot hasonló arányban léphet fel férfiaknál és nőknél is. A skizofrénia mintegy 300 ezer kanadai beteget érint.

    A cariprazine hatóanyagú Vraylar a Richter és az AbbVie közös fejlesztése. Az AbbVie felelős a termék Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Tajvanban és egyes latin-amerikai országokban (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela) történő értékesítésért.

    A Richter Gedeon Nyrt. 2021-ben 141,180 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 33,1 százalékkal nagyobb az előző évinél. A társaság éves árbevétele 630,595 milliárd forint volt, 11,3 százalékkal haladta meg az előző évit. A kiemelt készítmények között a Vraylar árbevétele jelentősen nőtt tavaly: az amerikai forgalom után elért royalty árbevétel 28,7 százalékkal 101,569 milliárd forintra nőtt (dollárban 30,2 százalékkal). A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a papír legmagasabb árfolyama 9185 forint, a legalacsonyabb 6310 forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!