2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Ismét alaptalanul támadja a baloldal a vadászati világkiállítást

Egy hét múlva nyílik az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás. Az esemény magyarországi megrendezését folyamatosan támadja az ellenzék, amire Kovács Zoltán, a világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos lapunknak kifejtette: a prominens eseményen is az országos járványügyi szabályok az irányadók. Arra is rámutatott, hogy azok a baloldali politikusok is támadják a rendezvényt, akiket közvetlenül érintenek a programok.

Jövő szombaton nyílik az év legnagyobb nemzetközi természeti kiállítása, amely nemcsak a vadászat iránt érdeklődőknek kínál csaknem egy hónapos programsorozatot, hanem minden természetszeretőnek. Az Egy a természettel – Vadászati és természeti világkiállítás magyarországi megrendezését hosszú ideje módszeresen támadja a baloldal és sajtója.

A napokban a világkiállítás járványvédelmi intézkedéseiről szóló kormánydöntés miatt került ismét az ellenzék célkeresztjébe a presztízs­értékű nemzetközi rendezvénysorozat. A baloldal azzal vádolta a kormányt, hogy a látogatók egészségét kockáztatják, mivel a programokat és kiállításokat a védettségi igazolvány felmutatása nélkül is lehet látogatni. Az ellenzék azt állítja, hogy indokolatlanul kapott felmentést a járványvédelmi és a veszélyhelyzeti intézkedések betartása alól. 

A baloldal tehát teljesen megalapozatlan állításával azt a benyomást keltené, hogy a világkiállítás programjain részt vevők fokozottan ki vannak téve a koronavírus-fertőzés kockázatának. Ez természetesen nem így van.

– Nem jár fokozott egészségügyi kockázattal, hogy a világkiállítás programjait a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is látogathatják és hogy nem kötelező a maszk viselése sem. Természetesen ezen az eseményen is az országos járványvédelmi intézkedések az irányadók. A kormány ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi adatokat, és azonnal dönt a szigorúbb intézkedések bevezetéséről, amennyiben erre szükség van. 

Az aktuális állás szerint egyelőre nincs szükség szigorúbb szabályokra. Így a világkiállításon sem kötelező maszkot viselni, és a programokon a részvételnek sem feltétele a védettségi igazolvány – hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Kovács Zoltán. 

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, aki egyben a természeti világkiállítás kormánybiztosa is, kiemelte: az operatív törzs és az illetékes hatóságok állandóan figyelemmel kísérik a rendezvényeket és fel vannak készülve arra az esetre is, ha ezek alatt változik a járványhelyzet. – Minden eshetőségre fel kell készülni, mivel a világkiállítás szeptember 25-től október 14-ig tart – jegyezte meg. Kovács Zoltán emlékeztetett, hogy 

az ellenzék a 2010-es kormányváltás óta politikai tényezőként kezel, így megtámad minden kormányzati kezdeményezést. A vadászati szakmai rendezvényt ráadásul olyan baloldali politikusok is rendszeresen támadják, akiket közvetlenül érint az esemény.

– Eddig csaknem száz ország jelezte a részvételét. Sajnos a világ több országában az érvényben lévő járványügyi korlátozások megnehezíthetik a nemzetközi utazásokat – fejtette ki az államtitkár. Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy 

a világkiállítás kiemelten hangsúlyozza az ökológiai szemlélet, az ökológiai tudatosság, valamint a fenntartható vadgazdálkodás, összességé­ben pedig a fenntartható természetgazdálkodás fontosságát.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Varga Mihály: A negyedik hullám nem húzza le a gazdaságot

Változatlanul 7 százalék körüli gazdasági növekedésre és 7,5 százalék körüli hiányra lehet számítani. 2021. október 19.

Kormányzati támogatást kaphatnak a borászok

Kormányzati támogatást kaphatnak a kis és közepes borászatok. A járványhelyzet miatt kiesett bevételeik egy részét pótolnák. A célra összesen másfél milliárd forintot különítettek el. 2021. október 19.

Kirúgások a fővárosi közműcégek összevonása miatt

Karácsony Gergely ígérete ellenére több dolgozót is kirúgtak a főváros közműcégeinek összevonásával - erről ír a Magyar Nemzet. 2021. október 18.

Legfrisebb híreink

Lezárt akta: Csaló szomszédság

A dunakeszi nyomozók befejezték annak a fóti házaspárnak az ügyét, akik a gyanú szerint idős szomszédjukkal és annak beteg fiával eltartási helyett adásvételi szerződést írattak alá.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!