2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Ingyenes időjárásinformációs-rendszer épül a gazdáknak

Ingyenes időjárásinformációs-rendszer kiépítését kezdi meg az agrárminisztérium. Az itt gyűjtött adatok a gazdák mindennapi termelő tevékenységét segítik majd. Ezt, a digitális agrár rezsicsökkentés részeként valósítják meg. - jelentette be az agrárminiszter a Meteorológiai Világnapon tartott ünnepségen.

  • Ingyenes időjárásinformációs-rendszer épül a gazdáknak

22 meteorológus szakember vehetett át elismerést a Meteorológia világnapján. Az Országos Meteorológia Szolgálat fontos szerepet tölt be nemcsak a lakosság tájékoztatásában, hanem a politikai és gazdasági döntések meghozatalában is, ezért folyamatosak a fejlesztések, melyek segítségével még pontosabb adatokhoz lehet jutni.  

„Folyamatban van a harmadik generációs automata észlelő hálózat kiépítése is,szuper számítógépünk jelentős bővítése, és tároló rendszereink folyamatos fejlesztése mellett az elkövetkező hetekben sor kerül a számítógép terem teljes megújítására is. És megkezdtük radarhálózatunk 5. taggal való kibővítését is” – mondta  az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke, Radics Kornélia.

Az éghajlatváltozással összefüggő időjárási kihívásokkal szemben széleskörű és ingyenes adatelérést biztosító agrometeorológiai információs-rendszer kiépítését kezdi meg a minisztérium.

„Az agrár rezsicsökkentéssel összefüggésben, a kockázatok csökkentése, és a meteorológiában rejlő gazdasági lehetőségek jobb kihasználásnak érdekében, bevezetjük a nyílt meteorológiai adatpolitikát létrehozunk egy széleskörű és ingyenes adatelérést biztosító, magas szakmai színvonalú agrometeorológiai információs rendszert, ezzel nem csak a meteorológiai világszervezet követelményeit teljesítjük, hanem a hiteles meteorológiai adatok segítik a gazdák mindennapi termelő tevékenységét” – tájékoztatott Nagy István agrármenedzser.

Az agrárminiszter hozzátette a projekt egyik fő célja, hogy ezeknek méréseknek a segítségével, a jelenleg is működő növényvédelmi előrejelző szolgáltatást is fejlesszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!