2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Gazdaság

Idén megindulhat a gazdasági teljesítmény növekedése

Megindulhat idén a gazdasági teljesítmény növekedése: a Magyar Bank Holding elemzői a 2023-as GDP előrejelzést 0,4 százalékról 0,8 százalékra emelték - ismertette a Holding elemzési vezetője.

  • Idén megindulhat a gazdasági teljesítmény növekedése

Suppán Gergely úgy fogalmazott: a növekedést támogatja az új ipari kapacitások folyamatos üzembe helyezése, ahogy az uniós források felszabadítása is. Emellett a turizmus és vendéglátás válságállónak bizonyult az energiaárak emelkedése ellenére is.

- A földgázárak Európa szerte óriásit zuhantak-

mondta a Magyar Bankholding makrogazdasági vezető elemzője, aki szerint ez a tény jelentősen javít a növekedési kilátásokon.

Suppán Gergely hangsúlyozta: amennyiben a mezőgazdaság a vártnál jobban teljesít, elindulhat az enyhe bővülés 2023-ban. A szakértő abban bízik idén nem ismétlődik meg a tavalyihoz hasonló rendkívüli aszály, ami tovább javíthatja a kilátásokat.

A szakértő a közeljövőben újabb ársokkra nem számít , és bízik a forint erősödésében, ami úgy véli mérsékelheti az inflációt. Az elemzők abban bíznak az infláció az év végére egy számjegyű lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

A legtöbb ember különös vonzódást érez a régi tárgyak iránt. Galyó Béla 44 éve gyűjt régiségeket, mára több ezer különleges tárgy van a birtokában. Ezeket egy Látványtárban tekinthetik meg az érdeklődők.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A HírTV által megkérdezett nyugdíjasok már nagyon várják a dupla nyugdíj érkezését. Azok, akik postai úton kérték, már a héten megkapják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!