2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Idén is rekordévre lehet számítani

A magyar turizmus 2010 óta folyamatosan a világátlagon felül bővül, tavaly ismét megdőlt a rekord, és idén is rekordévre lehet számítani – mondta el a Magyar Hírlapnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

  • Idén is rekordévre lehet számítani

A kedden megjelent interjúban kiemelte: a kiemelkedő teljesítmény „annak köszönhető, hogy az ország biztonságos, folyamatosan fejlődnek a hazai turisztikai szolgáltatások, és új alapokra helyeztük a marketingtevékenységünket”.

Guller Zoltán hangoztatta: a magyar turizmust jelentős mértékben a belföld húzza, „egyre több magyar család egyre többször engedheti meg magának, hogy utazzon”. Az elmúlt évben majdnem 6,6 millió magyar utazott belföldön, ami több mint öt százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Tavaly 12,5 millió vendég csaknem 31 millió vendégéjszakát töltött el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, ezzel pedig megdőlt minden eddigi rekord – szögezte le a vezérigazgató.

A múlt évben két számjegyű növekedést sikerült elérni az amerikai és a kínai küldőpiacokról, tovább nőtt a német piac, és a szomszédos országokból is jelentősen nő a beutazó vendégforgalom.

Guller Zoltán elmondta: az utazási irodák 2019-re bejelentett vagyoni biztosítékai alapján a piac arra számít, hogy a vendégforgalom az idén is minden eddigi rekordot megdönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!