2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Harrach általánossá tenné a vasárnapi zárva tartást

2015. március 24., kedd 08:58, frissítve: szerda 07:45

Más ágazatokra is kiterjesztené a vasárnapi zárva tartást a KDNP, de az üzleteket érintő tiltást újabb kivételekkel toldaná meg a párt frakcióvezetője.

Általánossá tenné a vasárnapi zárva tartást a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter a Népszabadságnak azt mondta, ha a gazdaság lehetőséget biztosít rá, a kereskedelmen túl más ágazatokra is ki kell terjeszteni a munkavállalók szabad vasárnapját. Harrach hozzátette: bizonyos kivételek meg kell, hogy maradjanak, például a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben. A kereszténydemokrata politikus szerint ugyanakkor a kivételek körét is bővíteni kellene a boltok esetében, erről két hónap múlva dönthetnek. Harrach Péter azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jelenlegi ötnél több alkalmat választhatnának az üzletek, amikor vasárnap is kinyithatnának.

Mint ismert, Rogán Antal hétfőn az elmúlt négy év gazdasági növekedésével magyarázza a vasárnapi zárva tartás támogatását. A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium nem rendelt hatástanulmányt a törvényjavaslat kidolgozásához, de 2011-ben készült egy közvélemény-kutatás. Bővebben >>>

Harrach Péter a Népszabadságnak azt is mondta: a Hír TV és a Magyar Nemzet már nem tájékozódási pont a nemzeti oldal számára. A KDNP frakcióvezetője szerint a kormánypárti politikusok jogosan aggódnak amiatt, hogy hátba támadhatják őket ezek az orgánumok. A kereszténydemokrata politikus a lapnak azt is megerősítette, pártja hétvégi zárt ülésén a Hír TV-t pótolhatónak nevezte, de azt cáfolta, hogy ezt az M1-gyel tartaná elképzelhetőnek. Úgy fogalmazott: a köztévé nemzeti hírcsatorna, nem pedig Fidesz-tévé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!