2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kormányinfó 12:30

Gazdaság

Három hét alatt kártalanítják az Alba betéteseit

Teljes körű kártalanításra számíthatnak az Alba Takarékszövetkezet betétesei – közölte Németh Lászlóné, a takarékszövetkezetek integrációjáért felelős államtitkár.

A szervezet engedélyét tegnap vonta vissza a Magyar Nemzeti Bank, miután a takarékszövetkezetnél súlyos hiányosságokat tártak fel. Az intézkedés 15 ezer betétest érint, az ügyfeleket három hét alatt kártalanítják – közölte Magyarország élőben című műsorunkban az MNB felügyeleti szóvivője, Binder István. Hozzátette: a takarékszövetkezet fiókjai hétfőn már nem nyitnak ki.

„Ezek a fiókok már nem fognak tudni kifizetéseket teljesíteni, ugyanakkor természetesen a hiteltörlesztéseket, a -befogadásokat az ügyfeleknek, akik hitelt vettek föl, továbbra is rendben kell teljesíteniük. Ez egy átmeneti időszak, ezt követően az Országos Betétbiztosítási Alap egészen akár 30 millió forintig – ennél azért jóval kisebb az átlag – kifizetést fog teljesíteni. Sőt, a maradék likvid, vagyis mozdítható eszközállománynak a mértékéig ezt követően a takarékszövetkezeti fiókok is ki fogják fizetni az ügyfeleket” – mondta Binder István.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!