2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

„Figyelmeztető lövést” adtak le a Ryanair pilótái

Hír TV

2017. december 22., péntek 15:15, frissítve: péntek 15:29

Négyórás sztrájkot tartottak a Ryanair német pilótái. Az ír légitársaság nem tűri meg a pilóta-szakszervezeteket, ezért szüntették be a munkát.

Figyelmeztető lövés – így jellemezte a munkabeszüntetést szervező német szakszervezet a Ryanair pilótáinak pénteki négyórás figyelmeztető sztrájkját. Az ír fapados légitársaság nem akarja elismerni a pilóták munkásképviseleti szervezeteit, ezért szüntették be a munkát a repülőgép-vezetők.

„Próbáltuk rávenni a Ryanair képviselőit, hogy üljenek le velünk tárgyalni, de mióta egyszer felálltak az asztaltól, nem hajlandók egyeztetni velünk” – közölte Ilja Schulz szakszervezeti vezető.

A sztrájk nem okozott nagy fennakadásokat a német reptereken.

„Igaz, hogy ez csak rövid sztrájk, de karácsonykor nem is akarunk hosszabb munkabeszüntetést, nem akartuk túlságosan megnehezíteni az utazást az ünnepek alatt. Egyértelmű, a Ryanair nem hiszi el, hogy a szakszervezet olyan helyzetben van, hogy sztrájkot szervezhet” – tette hozzá Schulz.

Szeptember óta ez már a második munkabeszüntetés a Ryanairnél. Korábban azért sztrájkoltak a pilóták, mert a légitársaság húszezer járat megszüntetését jelentette be írországi jogszabályi változásokra hivatkozva.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!