2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Gazdaság

Ezeket eddig nem láthatta a nyilvánosság

Több tízezren vettek részt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyílt napján. A rendezvényen olyan, uniós pénzből megvalósult beruházásokat lehetett megtekinteni, amelyek az év más napjain zárva vannak a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjeggyel látogathatók.

A Tisza-tónál fekvő Poroszlón, Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumában várták az érdeklődőket. Az ökocentrum tavaly nyílt meg, és már a nyitás évében több mint 150 ezer látogatót vonzott. A 2,2 milliárd forintból épült központban a Kárpát-medence halfajtáit mutatják be, majdnem valóságos életkörülmények között.

Pécsett a Zsolnay-negyedben és a Kodály Központban tartottak tárlatvezetést. Bemutatták a koncertterem technikáját, hangzásvilágát és a színfalak mögötti tereket. A baranyai megyeszékhelynek az Európa Kulturális Fővárosa programban csaknem 70 milliárd forint uniós támogatás jutott az elmúlt években.

„Mi, pécsiek, forintosítva 69 milliárd 452 millió forintnál tartunk, ha jól emlékszem, 120 pályázatot kezelt eddig a város, és ami talán a jó hír, hogy bár a finisben vagyunk, de még mindig 74 pályázatunk fut, és a 60 milliárd fölötti összeg 10-15 milliárddal fog megemelkedni az év végéig, ha mindent egybeszámolunk” – tudatta Csizi Péter, Pécs alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!