2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Európa egyik legmodernebb üzemét adták át

Európa egyik legmodernebb fűrészüzemét adták át a Baranya megyei Nemeskén. A beruházás 1 milliárd 670 millió forintba került. A csaknem 100 éves gyártási tapasztalattal rendelkező, olasz családi tulajdonban lévő cég a világ 54 országába exportál faanyagot.

Az üzemben az induláskor húszan dolgoznak, a létszám rövidesen 74-re fog nőni. A térségben több mint 50 százalékos a munkanélküliség. A vállalkozás elkötelezett a megújuló energiaforrások felhasználásában, Nemeskén a gyártás során keletkező biomasszát is hasznosítják.

„A mai beruházásnak a jelentőségét különösképpen az adja, hogy Magyarországon közel egy évtizeden keresztül nem épült egyetlenegy igazán komoly, magas műszaki technológiai színvonallal rendelkező faipari beruházás” – mondta az átadón Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozási államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!