2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Érdemes gyorsan tankolni

Drágul szerdától a benzin és a gázolaj is. Mindkét üzemanyagfajtáért 2 forinttal többet kell majd fizetni literenként. A héten az olaj ára is növekedésnek indult, miután Amerikában 90 fúrótorony leállt, és így csökkent a kínálat.

Venezuelában súlyos áruhiányhoz vezetett az olajárak zuhanása, a boltok előtt hatalmas sorok kígyóznak. A cégek dollár hiányában nem tudtak importtermékeket beszerezni. Az ország bevételeinek kétharmada az olajból származik. Venezuela az elemzők szerint idén akár csődbe is mehet – ellentétben Oroszországgal, ahol az olajipari vállalatok, úgy tűnik, elviselik az alacsony árakat.

Az olajárzuhanás megviselte a világ legnagyobb olajipari cégét, az amerikai ExxonMobilt is, amelynek profitja a tavalyi utolsó negyedévben 21 százalékkal csökkent. A vesztesek közé tartozik az ír Ryanair légitársaság is. „Az olajárak esése azt jelenti, hogy új árháborút láthatunk a szektorban, és csökkenni fog a különbség a Ryanair és a többiek között” – fogalmazott Simon Smith közgazdász. A cég versenytársai az olajár esése után csökkenteni tudták az áraikat, a Ryanairnek viszont 2016-ig érvényes szerződése van arról, hogy fix összegért, 92 dollárért vásárolja az olaj hordóját. A folyamat azonban hamarosan megfordulhat: az olaj ára a világpiacon újra nő, mivel a befektetők arra számítanak, hogy az amerikai termelők csökkentik a kitermelés mértékét. Erre utal, hogy a hétvégén több mint kilencven fúrótorony állt le egy nap alatt – hasonlóra harminc éve nem volt példa az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!