2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Energiahatékony épületek építése Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges bekerülési költséget, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte

  • Energiahatékony épületek építése Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagy méretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak az adott projekthez igazadó méretre gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, ami a hagyományos kiselemes építésnek csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthető – ez hozzávetőlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történő beépítésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye - a teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakmunkás -, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakemberhiányos gazdasági környezetben.

A gépi elemmozgatás ergonomikus és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé, jelentősen növelve a szakképzett munkaerő energiahatékonyságát. Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel, az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően pedig optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdsága masszív és értékálló szerkezetet biztosít.

 

 Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben a rendszer többi elemét is beépítik, úgy a tökéletesen illeszkedő homogén rendszerelemeknek köszönhetően megelőzhetők a hőhidak kialakulása.

Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek, ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés és az optimális nyomószilárdság.

A rendszer nyújtotta előnyök:

■ gyorsan és egyszerűen beépíthető,

■ alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,

■ egyszerű felületképzés,

■ nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,

■ minden évszakban optimális lakóklímát teremt,

■ kiegészítő termékek széles választéka (például

attikafalelemek).

A Ytong tető- és födémpallókat kifejezetten az adott építési projekthez tervezik és gyártják. Fontos, hogy a gyártó szakképzett kollégái lehetőleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezővel, megrendelővel. 

 

 

- A családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezéséhez használható Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak

- Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata.

A mérnök kollégák tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém műszaki jellemzőire, illetve a csomópontok kialakítására. Segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indításakor, így is támogatva a zökkenőmentes kivitelezési folyamatot.

Bővebb információ: https://www.xella.hu/hu_HU/Ytong-vasalt-pallok

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Az MNB leállítja az alapkamatemelési ciklust

Az MNB leállítja az alapkamatemelési ciklust

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa leállítja az alapkamatemelési-ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!