2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

A közvetítő

Következik:

A közvetítő 03:30

Gazdaság

Emelkedett Magyarország gazdasági teljesítménye + videó

Magyarország újra növekedési pályán! 0,9 százalékkal emelkedett az ország gazdasági teljesítmény - jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter a legfrissebb GDP-adatokra reagálva hangsúlyozta: a háború és a szankciók ellenére is gazdasági növekedést mutat Magyarország.

  • Emelkedett Magyarország gazdasági teljesítménye + videó

A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára - j elentette be közösségi oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály elmondta, hogy 0,9 százalékkal erősödött a gazdaság teljesítménye, és ezzel véget ért a technikai recesszió hazánkban.

A reálbérek újra növekednek, a mezőgazdaság, az ipar és az export az európai gazdaság ellenére is erősödni tudott. Uniós összehasonlításban a magyar gazdaság továbbra is előrébb jár a kilábalást tekintve. A járvány előtti szintet már öt százalékkal múlja felül a gazdaság teljesítménye míg az uniós átlag 3,5 százalékon áll. Azzal számolunk hogy a  következő években tartósan és magas ütemben növekedhet a gazdaság

- közölte a pénzügyminiszter. 

A gazdasági növekedés helyreállítása a következő nagy feladat - áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. Nagy Márton közölte: 10 pontos javaslatot dolgozott ki annak érdekében, hogy tovább emelkedhessen a foglalkoztatottság, jelentősen növekedjen a GDP és tovább erősödjön Magyarország versenyképessége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!