2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:15

Gazdaság

Elkerülő út épül Mosonmagyaróváron

Déli elkerülő út épül Mosonmagyaróváron 6 milliárd 209 millió forint kormányzati támogatásból, a városi forgalom tehermentesítése érdekében - jelentette be Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón a szigetközi városban.

  • Elkerülő út épül Mosonmagyaróváron

A tárcavezető elmondta, hogy a beruházás nagysága miatt a kivitelezés több évet vesz majd igénybe, így három évre osztották el a költségeket.

Az idén mintegy 1,2 milliárd, jövőre csaknem kétmilliárd, 2023-ban pedig közel hárommilliárd forintot fordítanak a beruházás megvalósulására - részletezte.

Nagy István ismertette, hogy a déli tehermentesítő az 1-es utat köti össze a 86-os úttal mintegy három kilométer hosszan, kétszer egy sávon.

A beruházás részeként autópálya-csomópontokat építenek ki, így baleset esetén nem a városra terhelődik az "elviselhetetlen" forgalom.

Az 1. számú vasútvonal felett felüljárót építenek, az út belterületi szakaszán pedig gyalogos és kerékpáros utat alakítanak ki - sorolta.

A miniszter hangoztatta, hogy a városban az elmúlt években egyre nehezebbé vált a közúti közlekedés, a déli elkerülő megvalósítása évek óta tervben volt.

Nagy István kitért arra, hogy Mosonmagyaróvár, egy kormányhatározat révén, a fenntartható városfejlesztésre kijelölt városok körébe tartozik a következő hétéves európai uniós ciklusban, és így 2,736 milliárd forint saját forrással fog rendelkezni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz elnevezésű pályázati programban.

Ez azt jelenti, hogy "nem kell más településekkel versenyezve pályáznia, hanem az integrált városfejlesztési terve szerint lehívhatja az összegeket" - magyarázta. Hozzátette, hogy a forrás nagyobb léptékű fejlesztésekre biztosít majd lehetőséget, miközben a helyiek életminősége javul.

Árvay István (Fidesz-KDNP), Mosonmagyaróvár polgármestere az elkerülő úttal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy "ilyen mértékű kormányzati támogatás egyetlenegy projektre sem érkezett, egyenként és összeségében sem".

Hozzátette, hogy a tehermentesítő út mentén valósítják meg a különleges gazdasági övezetet mintegy száz hektáron, amelynek infrastrukturális kialakítására a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 900 millió forintot tett félre.

A TOP Plusz programban a városnak ítélt támogatási összeg felhasználására pedig helyi városfejlesztési stratégiát dolgoznak ki - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!