2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Gazdaság

Elfogadták a BKV üzleti tervét, nincs benne forrás béremelésre

Bérfejlesztés nélküli kerettel fogadta el ma délelőtt a BKV igazgatósága a tömegközlekedési cég 2021-es üzleti tervét.

A Világgazdaság információi szerint a döntés csaknem egyhangú volt, mindössze egy tartózkodó szavazat érkezett a testületi tagok részéről.

A fővárosi vállalatnál az idénre tervezett közszolgáltatási díj megközelíti a 136 milliárd forintot, de ebből csupán szűk 500 millió forintot különítettek el beruházásokra. A fizetésemelés finanszírozásának kimaradása rossz üzenet lehet a cég szakszervezetei számára, amelyek múlt pénteken kollektív munkaügyi vitát (kmv) kezdeményeztek a bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárása érdekében.

A kmv a gyakorlatban a sztrájk előszobája.

Azt jelenti, hogy ha hét napon belül nem születik megegyezés, sztrájk kezdeményezhető. Az egyeztetés ideje alatt is alkalmazható figyelmeztető leállás egy alkalommal, de annak időtartama a két órát nem haladhatja meg.

A dolgozói érdekképviseletek 6 százalékos bérfejlesztési és 10 százalékos cafeteria emelési igénnyel léptek fel. Ezzel szemben a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor február elején az első plenáris bértárgyaláson jelezte, hogy

mivel a fővárosnak nincs pénze erre, kénytelen nulla százalékos ajánlatot tenni.

Ezt a szakszervezetek értelemszerűen elutasítottak. A társaság vezetése ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy a városházával közösen folyamatosan keresni fogja a szükséges források bevonásának lehetőségét.

Bízunk benne, hogy ezek a törekvések sikerrel járnak, viszont a mostani, rendkívüli időszakban szükségünk van az érdekképviseletek megértő és türelmes támogatására is

– fogalmaztak korábbi közleményükben.

 

Világgazdaság

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Mentőövet kapnak a folyószámla hitelesek és a hitelkártyával rendelkezők is

Az intézkedés csaknem 400 ezer szerződést érint. 2021. szeptember 16.

Várhatóan meghaladja az idei növekedés a 7 százalékot

A Századvég Gazdaságkutató legújabb előrejelzésében az idei gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásait felfelé módosította. 2021. szeptember 15.

Kiárusítják Afganisztán ásványkincseit

Logar tartományban a kínaiak bővítik ki a korábban nyitott, de be is zárt egykori rézbányát. A helyiek úgy tudják, ez lesz a világ második legnagyobb bányája. 2021. szeptember 14.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!