2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Egyre többet dohányzik a magyar

2017. július 18., kedd 07:16, frissítve: kedd 08:59

Júniusban majdnem hétszázmillió szál cigarettát szívtunk el, ez rekordfogyasztást jelent.

Finanszírozás

Összesen 14 uniós tagország földművelésügyi minisztere írta alá Brüsszelben az európai szójanyilatkozatot. Az aláírók génmódosítás-mentes szója élelmiszeripari és takarmányozási célú termesztését szeretnék elősegíteni. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az eseményen azt is leszögezte, Magyarország nem fogad el semmiféle javaslatot, amely arra irányul, hogy kevesebb uniós pénz érkezzen a magyar mezőgazdaság támogatására. Holott erről már bizottsági és tagállami szinten is voltak egyeztetések, tekintettel arra, hogy a britek kilépésével lényegesen kisebb lesz a támogatásra fordítható uniós keret.

„Magyarország nem tudja elfogadni ezt a javaslatot, a társfinanszírozást. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a közös agrárpolitika jelenlegi finanszírozási szintje és szerkezete lehetőleg ne változzon. Magyarország néhány évvel ezelőtt zárkózott fel arra a támogatási szintre, amelyet más tagállamok már évtizedek óta élveznek, méltánytalan lenne bármilyen olyan változás, amely a magyar gazdáknak hátrányos, akár a támogatások csökkentéséről, akár további feladatoknak a megoldásáról lett légyen szó, például a migráció kezeléséről” – jelentette ki Fazekas Sándor.

 

Rekord

Megdőlhet az idén az éves dohánypiaci forgalmi rekord. A Világgazdaság a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adatai alapján azt írja, júniusban csaknem 693 millió szál cigarettát szívtak el a magyarok, a kiskereskedelmi forgalom több mint 56,5 milliárd forint volt. A lap szerint az értékesítés a második negyedévben elérte a 160 milliárd forintot, az első fél évé pedig a 280 milliárdot. Tavaly 586 milliárd volt az éves forgalom, ami rekordnak számít.

 

Ellenőrzés

Az ír adóhatóság adatai alapján ellenőrzi a NAV a magyar airbnb-zőket, ez alapján a hatóság az elmúlt hónapok során kilencszáz eljárást indított a szállásnyújtókkal szemben. Varga Erzsébet ügyvéd a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, az, hogy a két hatóság együttműködik és adatokat cserél, megszokott eljárás. Hozzátette, korábban csak megkeresés alapján adtak ki a társszervek adatokat a magyar adóhatóságnak, egy száz ország által aláírt nemzetközi egyezmény alapján azonban a jövőben automatikusan kap majd információkat a NAV akár a magyarok külföldi bankszámláinak egyenlegéről is.

„Azok, akik szállást nyújtanak, általában regisztrálnak az Airbnb felületén. Az előző hónapok során a magyar adóhatóság adatokat szerzett az ír adóhatóságtól arra vonatkozóan, hogy azok, akik ezen a felületen keresztül regisztráltak, milyen kifizetéseket kaptak az Airbnb-től” – mondta Varga Erzsébet ügyvéd.

 

BUX

Újabb történelmi csúcson a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 225 pontos emelkedéssel 36 140 ponton zárt hétfőn.

 

Deviza

Tartotta magát a forint a főbb devizákkal szemben: az eurót a 306, a svájci frankot 277, az amerikai dollárt pedig 267 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!