2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Gazdaság

Duplájára nőtt az idén nyáron a légi utasforgalom Németországban

Az idén nyáron duplájára nőtt a légi utasforgalom Németországban az előző évihez képest, de még mindig elmarad a pandémia előtti szinttől a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

  •  Duplájára nőtt az idén nyáron a légi utasforgalom Németországban

Az idei nyári szezonban, április és október között mintegy 54,6 millió utas utazott Németországból külföldre, 28,7 millióval, azaz 111,0 százalékkal több, mint a 2021-es nyári menetrendben, amelyet még mindig erősen befolyásoltak a világjárvány miatti utazási korlátozások. A belföldi légi forgalom szintén nőtt, 84,2 százalékkal 4,46 millióra. Bel- és külföldi viszonylatban a 2022-es nyári szezonban több mint kétszer annyian szálltak fel repülőgépre mint az előző szezonban: 59,0 millióan, ami 108,7 százalékos növekedés. A pandémia előtti utolsó évvel, a 2019-es nyári szezonnal összevetve azonban a légi utasforgalom még jelentős elmaradást mutat: a belföldi forgalomban 61,7 százalékos, a nemzetközi légi forgalomban 22,5 százalékos az elmaradás. 2019 nyarán 70,4 millió utas utazott külföldre, 11,6 millióan pedig Németországon belül.

Az idei nyári szezonban az európai viszonylatok sorában Spanyolország volt a legnépszerűbb célállomás a németek körében, 8,97 millióan utaztak oda. Sorban Törökország követte 6,45 millióval, majd Olaszország 3,98 millióval és Görögország 3,96 millió utassal. A törökországi és görögországi célállomásokra beszállt légi utasok száma már meghaladta a válság előtti szintet, 11,5 százalékos, illetve 11,1 százalékos növekedéssel, míg a spanyolországi utasszám még 13,8 százalékkal, az olaszországi pedig 29,2 százalékkal maradt el attól. Az interkontinentális légi forgalomban 2022 nyarán a legnépszerűbb célállomás az Egyesült Államok volt 3,79 millió felszálló utassal. Ez háromszor több volt, mint 2021 nyarán, de még mindig alig egyötödével kevesebb, mint 2019 nyarán.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Rezsitámogatás - a legnagyobb összeget Pécs kapta

Január elején jelent meg az a kormányrendelet, mely a tízezer fő feletti települések rezsi támogatásáról szól. Azóta pécsi kollégánk több érintett város polgármesterét, lakóit szólaltatta meg. Kapcsoltunk Baranya vármegye székhelyére Szilágyi Jenőhöz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!