2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Drágulnak a lakáshitelek

Hír TV

2018. július 2., hétfő 11:09, frissítve: hétfő 11:15

A Világgazdaság számol be arról, hogy az elmúlt hetekben nőtt a bankok által kínált lakáshitelek kamata - a pénzpiaci változások miatt.

A változó kamatozású kölcsönök átlagkamata már év eleje óta folyamatosan növekedett, ám az elmúlt hetekben számos pénzintézet a fix konstrukciók esetében is emelt. Az OTP-nél például 30 bázisponttal nőttek a változó kamatozású lakáshitelek kamatai. De mások mellett a Sberbank, az Erste, az MKB és a Budapest Bank is emelt.

„A lakáshitelesek, akik az elmúlt időszakban változó kamatozású hitelt vettek fel, annak ellenére tapasztalhatják a törlesztőrészlet emelkedését, hogy a jegybanki alapkamat még nem növekedett, viszont a bankközi kamatlábak már növekvő tendenciát mutatnak, és a bankok ezeket a költségnövekedéseket beárazzák a lakáshitelek kamataiba is, emiatt nőhetnek a törlesztőrészletek. elmondható, hogy egy százalék kamatemelés akár 5-6 ezer forinttal is megemelheti a lakáshitelek törlesztőrészletét” – így az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, Balogh László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!