2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Drágulhat a közlekedés, csökkenhet a járatszám

Hír TV

2018. február 9., péntek 08:04, frissítve: péntek 08:09

Nemzeti mobilszolgáltató

Nem tárgyalt a kormány arról, hogy mobilszolgáltatót venne vagy alapítana – válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Szabó Szabolcs írásbeli kérdésére. Az Együtt politikusa a Telenor kivonulásával kapcsolatos sajtóhírek és Lázár János állami mobilszolgáltatóval kapcsolatos kijelentései miatt tette fel a kérdést. A kancelláriaminiszter január közepén arról beszélt, hogy egy esetleges Fidesz-győzelem után újból meg lehetne próbálni egy nemzeti mobilszolgáltató létrehozását.

Bevásárlás

18 Spar üzlettel bővült Mészáros Lőrinc birodalma – írja az Mfor.hu. A felcsúti polgármester két cége alá tartozó Appeninn Vagyonkezelő vásárolta meg a kereskedelmi ingatlanokat, amelyeket az áruházlánc hosszú távon bérel boltjai számára. Az eladó, az Erste befektetési alapja 4,5 milliárd forintot kapott az üzlethelyiségekért. A Spar évente összesen 572 millió forintot fizet a tizennyolc különböző településen található ingatlancsoport bérléséért.

Kevesebb többért

Drágulhat a budapesti közösségi közlekedés, és járatritkítást sem lehet kizárni – állítja a Jobbik fővárosi képviselője a Budapesti Közlekedési Központ kiszivárgott idei üzleti tervére hivatkozva. Tokody Marcell arról is beszámolt, hogy a tervben költségcsökkentő válságintézkedések szerepelnek, bár konkrét számokat ő sem látott. A politikus attól tart, hogy a részletek csak április 8-a után derülnek ki. Az ügyben levélben fordult a BKK-vezérigazgatóhoz és a főpolgármesterhez, választ egyelőre nem kapott.

Az anyagban konkrétum nem szerepelt, mindösszesen annyi, azonban az meglehetősen vészjósló, hogy válságintézkedésekre van szükség, a volumen csökkentésére. Ez magyarul járatritkítást, illetőleg járatok megszüntetésé jelenti, valamint tarifaemelésről kell a közgyűlésen dönteni – mondta Tokody Marcell.

Óraátállítás

Felülvizsgálhatja az óraátállítás szükségességét az Európai Bizottság. Az Európai Parlament képviselői hatalmas többséggel támogatták az erről szóló kezdeményezést. A legfőbb indok az, hogy miközben számos negatív élettani hatását igazolták az óraátállítások, az előnyeit eddig nem sikerült meggyőzően alátámasztani. A 2001-ben életbe lépett EU-s irányelv harmonizált időpontot ír elő a nyári időszámítás kezdetét és végét illetően az egész unióra vonatkozóan.

BUX

Mínuszban zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX alig több mint 2 százalékos csökkenéssel 38 875 ponton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Deviza

Enyhén gyengült a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 311-es szinten jegyezték, a frankot 271, a dollárt 254forintért adták tőzsdezáráskor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!