2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Drágább lett a tűzifa és a palackos gáz is

Hír TV

2018. február 14., szerda 08:04, frissítve: szerda 08:07

Beleszólna?
Az E.ON az olcsóbb gázzal akar az áprilisi választásba beleszólni – legalábbis Németh Szilárd szerint. Az energiaszolgáltató hétfőn kínált alá a rezsicsökkentett, állami földgázáraknak, és évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami cégnél kell fizetni. Az E.ON a Világgazdaságnak egyébként azt nyilatkozta, hogy azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert mint versenypiaci kereskedő nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolja a szénhidrogént. A rezsibiztos a TEK-nél tett látogatása után teljesen kiakadt, és azt mondta, aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az „kimegy a szabadpiacra” két évre, de üzent az energiavállalatnak is.

Az E.ON-nak meg azt javasolnám, hogy egy kicsit fogja vissza az agarakat, ne avatkozzon bele a választásokba. Nem tudom, hány ember fog visszalépni ebbe a történetbe, én azt látom, hogy egyértelműen a politikai ütök-kapok csatába száll be, mégpedig Brüsszel mellett – nyilatkozta Németh Szilárd.

Infláció
Sokat drágult a tűzifa, a palackos gáz, a szesz és a tojás is januárban – derül ki a KSH legfrissebb adataiból. A háztartási energián belül a tűzifa és a palackos gáz nem rezsicsökkentett, piaci ára majdnem 10 és fél, a tűzifáé közel 14 százalékkal emelkedett. Az ételek, az alkohol, és a cigaretta is jócskán tovább drágult, de többet kell fizetni az élelmiszerek közül a tejtermékekért, a kenyérért és még a kávéért is, a cukor viszont olcsóbb lett. A tojás ára drágult a legdurvábban, majdnem másfélszeresére, csaknem 50 százalékkal emelkedett az ára.

BUX
Pluszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe majdnem 0,3 százalékos emelkedéssel, 38 387 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

Deviza
Tovább gyengült a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 312-es szinten jegyezték. A svájci frankot 270, a dollárt 252 forintért adták tőzsdezáráskor a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!