2021. 10. 17. Vasárnap Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Magánterület - Belépés csak engedéllyel

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Díjazták a Mészáros Csoportot

A Mészáros Csoport High-Tech Suli Programjával elnyerte a „Legjobb CSR Programért” díjat és az ezzel járó védjegyhasználatot az idei CSR Hungary Díj pályázatán. Az elismerést Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea vette át a fővárosi Marriott Hotelben kedd este rendezett CSR Hungary Díjátadón. Az ugyancsak a Mészáros Csoporthoz tartozó Takarékbank Zrt. a „Legjobb környezeti felelősség-vállallásért”, a KALL Ingredients Kft. pedig a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában kapott elismerést.

A CSR Hungary 2006 óta a vállalati felelősség és fenntarthatóság (CSR) vezető fóruma, amelynek célja a többi között a fenntartható és felelős üzleti megoldások elősegítése a hazai vállalkozások körében. Idén 14. alkalommal, mintegy kilenc kategóriában hirdették ki a Magyar Üzleti Felelősség Díjakat. A Mészáros Csoport hátrányos helyzetű térségek iskoláit digitális eszközökkel felszerelő programja elnyerte a „Legjobb CSR Programért - Közös ügyek, közös felelősség” díjat és az ezzel járó védjegyhasználatot.

A mintegy 300 céget tömörítő Mészáros Csoport a hatékony, fenntartható megoldásokra törekszik a magyar gazdaság tíz ágazatában. Ezért kiemelten fontosnak tartja a legújabb megoldások, technológiák alkalmazását. Ehhez azonban olyan szakemberek szükségesek, akik képesek helytállni és innoválni a legmodernebb technológiai környezetben is.  Annak érdekében, hogy a legújabb, jellemzően digitális technológiák alkalmazásának képessége ne csak a családi, szociális háttér függvénye legyen, biztosítani kell azt az oktatási környezetet, amely a legfogékonyabb korban már lehetővé teszi a sikerességhez és a felelős társadalmi szerepvállaláshoz szükséges kompetenciák elsajátítását mindenki számára. Az egyik legnagyobb cégcsoport ennek érdekében, valamint a járványhelyzetre reagálva indította útjára a High-Tech Suli Programot, amely kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldást alkalmaz. Az országos lefedettségű, kisebb iskolákat célzó pályázat ugyanis az intézmények technológiai fejlesztésén túl komplex, bérkiegészítést is nyújtó ösztönző rendszert tartalmaz, így biztosítva a széles, több tantárgyon átívelő kompetenciafejlesztő hatást. A programban részt vevő iskolák olyan komplex alkotópedagógiai eszközöket kapnak, amelyek az oktatásicélok és módszerek széles spektrumát lefedik a szemléltetéstől, az egyéni és csoportmunka támogatásán keresztül a mérés-értékelés különböző formájáig. A dokumentummegosztás, a webkamera, és a mikrofon a COVID járványra reagálva lehetővé teszi a digitális, tantermen kívüli oktatás támogatását. A tanári és tanulói laptopok, a töltő szekrény a teljes értékű munka lehetőségét biztosítja. A 3D nyomtatók, a Micro:Bit-ek, a Raspberry Pi-ok és a LEGO Robotok pedig kiterjesztik az absztrakt ismeretek elsajátítását a kézzelfogható valóságba. A programban résztvevő pedagógusok fél éven keresztül részt vesznek egy intenzív képzési és fejlesztési programban, amelyhez bérkompenzáció is társul.

A High-Tech Suli program keretében eddig 15 tanterem átadása történt meg, köztük az országban elsőként egy fogyatékkal élők számára fenntartott oktatási intézményben. A Mészáros Csoport eddig több mint 500 millió forintot költött a programra, amely tartalmazza a szakmai fejlesztést, pályáztatást, a tantermek festését, felszerelését a teljes bútorzattal és eszközökkel, továbbá a pedagógusok képzését és bérkiegészítését, valamint a program online támogatását. A High-Tech Suli program hosszú távú együttműködést épít a támogatott iskolákkal, fenntartóikkal, és azokkal 

a szakmai szervezetekkel, amelyek célja a hazai oktatás felemelése. A program nyitott, az iskolák pályáztatása folyamatos.

A Takarékbank Zrt. „Tehetsz méh többet!” kampányával a „Legjobb környezeti felelősség-vállalásért” kategóriában nyert díjat. A pénzintézet által 2020-ban indított szakmai összefogás és társadalmi kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhek ökológiai fontosságára, javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat gazdasági helyzetét és versenyképességét. A KALL Ingredients Kft.-t pedig a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában díjazták a kukorica feldolgozása során keletkező technológiai iszap újrahasznosításáért. 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Erről Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter számolt be a közösségi oldalán. 2021. október 16.

Ismét saját üzemeltetésű reptere lehet hazánknak

A Bloomberg értesülései szerint a magyar kormány vezette konzorcium 4 milliárd eurót, vagyis körülbelül 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airportért. 2021. október 16.

Brüsszel megadóztatná az európai emberek lakásait és autóit

Klímavédelemnek álcázva próbálja megadóztatni Brüsszel az európai polgárokat. Az unió ugyanis új dókat vezetne be és árakat emelne azért, hogy megvalósuljon az átállás a megújuló energiákra. 2021. október 16.

Legfrisebb híreink

Gyerekek fulladtak egy folyóba

Az indonéziai Cileueur folyam partját 150 diák takarította, amikor 21-en belecsúsztak a vízbe. Közülük 11-en odavesztek.

Troll: Márki-Zay Péter a politikai Alekosz

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Palányi Nóra, a Karc FM riportere, Tóth Szabi zenész, Kalmár Tibor író, médiaguru és Gav Duncan skót Fidesz-bérenc tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!