2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Csökkent az olajár

Csökken a Brent olajfajta ára hétfő reggel az Ukrajna körüli feszültség mérséklődésének hatására.

  • Csökkent az olajár

Röviddel 7 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 68 cent (0,74 százalék) csökkenéssel, 90,71 dolláron állt.

A hétvégi kedvezőtlen hírek miatt drágult a kőolaj ára a hétfői kereskedés kezdetén, de a piac lefelé fordult arra a hírre, hogy elvi megállapodás jött létre egy amerikai-orosz csúcstalálkozóról Ukrajna kérdésében.

A találkozót Anthony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek kell előkészítenie február 24-i találkozójukon, de amerikai kikötés, hogy a csúcstalálkozóra csak akkor kerülhet sor, ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát.

"Az olajpiac továbbra is szenved az Oroszország és Ukrajna körül kialakult helyzettől" - mondta Warren Patterson, az ING Groep NV ágazatért felelős szakértője. Hozzátette: "A közelgő csúcstalálkozóval kapcsolatos információk némi megkönnyebbülést adnak a piacnak, mivel azt mutatják, hogy a felek készek a párbeszédre."

A Brent a múlt hetet mínuszban zárta, az idén először, ami elsősorban az iráni olaj világpiacra való visszatérésével kapcsolatos várakozásoknak tudható be. A Brent jegyzése 2,2 százalékkal csökkent a múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Románia nem előzte meg Magyarországot

Románia nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!