2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Csökkenhetnek az albérletárak

Hír TV

2018. február 6., kedd 08:13

Kiskereskedelem
4,8 százalékkal bővült tavaly a kiskereskedelmi forgalom. Egy évvel korábban is ekkora növekedést mért a statisztikai hivatal, az emelkedés ötödik éve folyamatos. 2017-ben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi boltokban 2,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,3 százalékos volt a növekedés a tisztított adatok szerint.

Albérletek
Lassult az albérletek drágulása Budapesten, helyenként már árcsökkenés is tapasztalható – írja az Ingatlan.com, amely ezt a kínálat bővülésével magyarázza. Budapesten a hónap elején 140 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ez 10 ezer forinttal kevesebb az albérletpiacon főszezont jelentő tavaly augusztusinál. Továbbra is az V. kerület a legdrágább, itt átlagosan havi 200 ezer forintért, míg a XXIII. kerületben 90 ezer forintért lehet lakást bérelni. Az egyetemi városok közül Debrecen és Pécs még mindig drága, Miskolc és Szeged viszont olcsóbb lett.

Egyeztetés
Együttműködik Budapest és Bukarest Magyarország energiabiztonságában – erről egyezett meg Szijjártó Péter a román diplomácia vezetőjével. A megállapodás értelmében a román fél vállalta, hogy 2020-ig megépítik azokat a kompresszorokat, amelyek segítségével évente 1,75 milliárd köbméternyi gázt lehet majd Magyarországra szállítani, és 2022-re bővítik ki a kapacitást úgy, hogy évi 4,4 milliárd köbméter földgázt vásárolhat majd. Szijjártó azt is bejelentette, hogy a magyar kormány 1 milliárd forintot hagyott jóvá a Budapest és Kolozsvár közötti vasútvonalterv megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. 

Fontos pontja az együttműködésünknek a Budapest és Kolozsvár között építendő gyorsvasút, amely hozzájárul mindkét ország gazdasági fejlődéséhez, és a közép-európai térség első TGV típusú gyorsvasútja lehet. Hogy szándékunk komolyságát bizonyítsuk, a magyar kormány a legutóbbi ülésén egymilliárd forintot hagyott jóvá a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére – nyilatkozta a külügyminiszter.

BUX
Mínuszban zárt a BUX, a budapesti értéktőzsde részvényindexe csaknem félszázalékos csökkenéssel, 39 769 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények veszteséggel zártak.

Deviza
Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 309-es szinten jegyezték, a svájci frankot 266, a dollárt 249 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!