2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Gazdaság

Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

Csaknem négymilliárd forint állami támogatást kapott a paksi önkormányzat az új atomerőmű építéséhez kapcsolódó városi fejlesztésekre. Szabó Péter (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az MTI-nek elmondta: 1,9 milliárd forintot a vízi közművek fejlesztésének tervezésére fordítanak, amely magában foglalja az ivóvízellátás, a szennyvíz- és a csapadékvíz-elvezetés terveinek elkészítését. Ez a vízrendszer biztosítja majd az új atomerőművi blokkok ivóvízellátását, és szolgálja ki a várhatóan növekvő lakossági igényeket - tette hozzá.

  • Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

Ismertetése szerint további mintegy 1,9 milliárd forint támogatásból az egykori konzervgyár helyén tervezett új városközponthoz szükséges területet váltják ki. A három-négy éven belül elkészülő központban kulturális negyed, közigazgatási és iskolaközpont épül. Itt hozzák létre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a bíróság és az idegenrendészet számára kialakítandó, integrált katasztrófavédelmi központot, amely állami beruházással valósul meg.

Szabó Péter elmondta: a 19 600 lakosú városban az atomerőmű-építés idején várhatóan 10-12 ezerrel nő az ott élők száma, az azt követő időszakban 5-6 ezer fős növekedésre számítanak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!