2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Csak egy évet kell várni az új Puskás stadionra

Hír TV

2018. április 24., kedd 07:44

Puskás stadion
Az ütemtervnek megfelelően 2019 végére készülhet el a Puskás Ferenc stadion - írja a Világgazdaság. Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű arénájában a labdarúgó-mérkőzéseken 67, koncerteken pedig 78 ezren férnek majd el. A stadion építése bruttó harmincmilliárd forintról indult a nettó költség most 143 milliárd forintnál jár, áfa nélkül. Késés esetén a kivitelezőnek naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie.

Gyógyszerek
Tovább csúszik az új gyógyszerkészítmények társadalombiztosítási támogatása. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ugyan március végén jelezte, hogy új készítmények társadalombiztosítási támogatása várható április elején, de hiába telt le a határidő, nem történt előrelépés. A jelenleg is várólistán álló készítmények segítséget jelentenek több daganatos betegség és a reuma meghatározott altípusainak terápiájában.

Magyarországon a gyógyszerek, új, innovatív készítmények társadalombiztosítási támogatásba történő befogadása egy rendkívül bonyolult jogi és szakmai döntéshozatali folyamatot takar. A magyar betegek a környező országokhoz képest lényegesen lassabban jutnak hozzá azokhoz az új készítményekhez, amelyek korábban nem, vagy csak nehezebben gyógyítható betegségek kezelésére szolgálnak. Komoly szakmai egyeztetések és tárgyalássorozat zajlott a tekintetben, hogy a jelenleg is befogadásra váró mintegy hetven készítmény mihamarabb eljuthasson a magyar betegekhez - mondta az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója, Holchacker Péter.

Olimpia helyett
Az eddig elköltött százmilliárd mellett még majdnem 660 milliárd mehet el a meg nem rendezett budapesti olimpiához kapcsolódó projektekre - írja a Zoom.hu. Kormánydöntés még nincs ugyan, de jó eséllyel megépülhet például az atlétikai stadion és Velodrom, valamint egy diákváros, és megvalósulhat a ferencvárosi vasúti vonaláthelyezés is.. A már elindított pályázatok között ott van a Csepelen megépíteni tervezett Budapesti Extrém Szabadidő Park, az M1-es autópálya kiszélesítése, illetve a Dél-Budát és Csepelt összekötő híd tervezése is.

BUX
Pluszban zárt a BUX, a budapesti értéktőzsde részvényindexe 38123 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények nyereséggel zártak.

Deviza
Gyengült a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 312-es szinten jegyezték. A svájci frankot 261, a dollárt 255 forintért adták a bankközi kereskedlemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!