2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

CNN: A Balaton lehet az európai turizmus nyertese

Magyar Nemzet

2020. június 30., kedd 08:18

Most, hogy a világot a koronavírusjárvány bénítja, a magyarországi Balaton ismét népszerű üdülési hely lett Európa-szerte – állapítja meg a CNN hírcsatorna Travel című rovatának legújabb írásában.

Ebben visszaidézik a már a kommunizmusban is fénykorát élő magyar tenger történelmét. Mint írják, a kommunista időkben a Balaton egészen más hely volt, ám hűvös, elegáns hangulatát továbbra is fenntartotta, amely a magyarok körében minden korosztály számára élénk emlékeket idéz elő.

Felidézik: a tó egy ritka találkozási helyet is kínált a keleti és a nyugati német családok számára, amelyeket a vasfüggöny választott el egymástól.

Az édesvízi oázisban egy festői 197 kilométer hosszú partszakasz található, köz- és magánstrandokkal, víz alatti barlanggalériákkal, vulkáni hegyekkel, ősi erődökkel és még egy Fidel Castro nevű villával

– írja a nemzetközi hírcsatorna.

Eszerint a déli parton lévő Siófok bárokat és klubokat kínál a fiatalabbak számára, míg az északi part kissé kifinomultabb, fürdőkkel, szőlőültetvényekkel és történelmi városokkal.

Magyar Nemzet