2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Gazdaság

Budapest idegenforgalma leelőzte Prágát és Bécset

2009 óta 76 százalékkal emelkedett világszerte a külföldre utazók száma, az általuk elköltött összeg évente több mint 7 százalékkal növekedett - állítja a Mastercard legnépszerűbb városi célpontokat rangsoroló jelentése, a Global Destination Cities Index.

  • Budapest idegenforgalma leelőzte Prágát és Bécset

A három legnépszerűbb úticél 2010. óta Bangkok, Párizs és London, bár a sorrend időnként változik. A top tízben négy európai, négy távol-keleti, egy amerikai és egy közel-keleti város szerepel. Ázsia kibocsátóként és úticélként is egyre fontosabb szerephez jut.

Miközben a lista eleje nagyjából változatlan, a kisebb városok is egyre több látogatót fogadnak. Budapest a 25 a Mastercard listáján - Prága a 28., míg Bécs a 33.

 

                                                Táblázat: Mastercard 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője, Bán Teodóra szerint a biztonság, a növekvő számú közvetlen repülőjárat, a sport- és kulturális rendezvények mellett az is fontos, hogy a város jól pozicionálja magát az idegenforgalmi piacon.

- Budapest olyan potenciállal rendelkezik, hogy bármely korosztály bármikori érkezésével, akár a természeti fürdőinkre gondolva, vagy a történelmi sétáinkra, történelmi nevezetességeinkre, Európához való kapcsolódásunkra, ezekre mind kíváncsiak és nyitottak - mondta az ügyvezető. - De ezeket a kártyákat nekünk megfelelően kell keverni.

A Magyarországra érkező idegenforgalom fő kibocsátó országai az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Németország, de egyre nagyobb szerephez jut Kína és Oroszország is.

EuroNews

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!