2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:20

Gazdaság

Bodó Sándor: Nagy igény van a bértámogató programra

Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a járvány miatt elvesztett munkahelyek helyett minél több újat tudjon teremteni – mondta el Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

  • Bodó Sándor: Nagy igény van a bértámogató programra

 

 

 

Tájékoztatása szerint több program indult a munkahelyek megvédésére. Az egyik a munkahelyi bértámogatási program, amit ki is bővítettek. A jelentkezők száma hétről hétre nő. Dolgozóként átlagosan százezer forint állami támogatásra pályáztak a jelentkezők – ismertette.

Fejér és Veszprém megyéből, illetve a fővárosból érkezett a legtöbb igény.

Bodó Sándor elmondta, hogy eddig több mint 5400 vállalkozás nyújtott be kérelmet, közel 72 ezer munkavállalóra vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy dolgozóként átlagosan több mint 160 ezer forint állami támogatásra pályáztak eddig a cégek és a munkavállalók közösen - mutatott rá.

Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a kérelmeket továbbra is várják, hiszen a veszélyhelyzet nem szűnt meg.

Az érdeklődök részletes tájékoztatást a munka.hu oldalon találnak.

Az államtitkár kitért rá, a kutatás-fejlesztésben dolgozók is jelentősen segítik a gazdaság újraindulását, így ezt az ágazatot kiemelten támogatja a kormány. Eddig 7200 főre adtak be támogatási kérelmet, ezek összege elérte az 5,2 milliárd forintot. Ebben az ágazatban a kisvállalatok a legaktívabbak – jegyezte meg.

A munkahelyteremtő támogatásokról további döntések születnek a közeljövőben

– hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.

Teljes tájékoztató:

 Hír TV/ Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!