2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Bodó Sándor: Augusztus végéig meghosszabbítják a munkahelyvédelmi bértámogatási programot

Augusztus 31-ig meghosszabbítják a munkahelyvédelmi bértámogatási programot – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

  • Bodó Sándor:  Augusztus végéig meghosszabbítják a munkahelyvédelmi bértámogatási programot

 

Mint mondta,

a kormány komplex intézkedéscsomagot alkotott, hogy helyreállítsa a koronavírus-járvány által felborított gazdaságot, illetve segített a családoknak és munkavállalóknak.

A munkahelyvédelmi bértámogatás lényege, hogy a munkavállalók csökkentett munkaidőben tudnak dolgozni és a kieső béreket a kormány pótolja.

Tegnapig 10 500 cég pályázott munkahelyvédelmi támogatásra

– számolt be az államtitkár.

Az adott munkahelyen a munkaadóknak lehetővé vált az egyszerű átcsoportosítás is – tért ki rá Bodó Sándor. A munkaadók 137 ezer főre igényeltek támogatást, közülük már több mint 90 ezer ember kapott is, a többiek kérelme elbírálás alatt van – tette hozzá.

Munkahelyteremtő programot is indított a kormány, ezzel hetvenezer új munkahelyet tudnak teremteni, erre 84 milliárd forint áll rendelkezésre

– hangsúlyozta Bodó Sándor. Hat hónapig a kormány biztosítja a bértámogatást, majd három hónapon keresztül a munkaadó.

A személyenkénti támogatás összege legfeljebb havi bruttó 200 ezer forint lehet. Ez a munkavállalóknak havonta nettó 112 ezer forint bértámogatás jelent, kilenc hónap alatt pedig több mint egy millió forintot. Már 3200 munkavállalóra adtak be igényt a cégek az elmúlt pár napban. Többnyire kis- és mikrovállalkozásokról van szó.

Leginkább a vendéglátás, a turizmus, az építőipar és a kereskedelem területéről érkeztek az igénylések.

A cégek a támogatás segítségével vissza tudják venni a korábban elbocsátott dolgozóikat.

Az áprilisi mélypont óta, több ágazatban is újra megindult az élet, nagy az igény a munkaerőre – tette hozzá. A munka.hu oldalon találhatnak választ kérdéseikre az érintettek a programokkal kapcsolatban.

A veszélyhelyzet idején az egészségügyi vizsga bemutatása nélkül is lehetőség volt jogosítványt szerezni. A veszélyhelyzet megszűnése után nem kell pótolni a vizsgát azoknak, akik ekkor szereztek jogosítványt.

Teljes beszámoló: 

Hír TV / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!