2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Gazdaság

Az uniós definíció sok magyar céget szorít ki a programból

Sikeresebbé lehetne tenni a növekedési hitelprogramot az ügyfélkör változtatásával – nyilatkozta a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának Huszár Róbert, a K&H Bank vállalati üzletágának vezetője.

Tapasztalataik szerint ugyanis az a feltétel, hogy csak európai uniós definíció szerinti kis- és középvállalkozás vehet részt a programban, számos sikeres, bővítést és beruházást tervező magyar céget zár ki a kedvező kamatozású kölcsön lehetőségéből. A szakember egyébként úgy látja: a növekedési hitelprogram első üteme 2014-ben lehet hatással a GDP-re. Hozzátette: a jegybank által a második ütemben meghirdetett kétezer milliárd forintos keret a vállalati hitelállomány harmadának felel meg, vagyis rendkívül nagy összeg. Ha ezt sikerülne mind beruházásra elkölteni, az igen jelentős mértékben segítené a gazdasági növekedést.

„A mi ügyfélkörünkben igen sok jelentős, magyar tulajdonú, ebből a szempontból már nagyvállalatnak tekinthető, de egyébként rendkívül jól gazdálkodó és életképes ötletekkel rendelkező ügyfelet szorított ki a programból – fogalmazott Huszár Róbert. – Akiknek 20-30 milliárd forint árbevétele van, ugye ők már nem voltak alkalmasak. A héten jártam egy hűtőipari ágazatban érdekelt ügyfélnél, akik igen szeretnének bővíteni, kicsi a hűtőraktár-kapacitás. Tehát tudnák növelni a termelést, tudnák növelni a felvásárlást a környező gazdáktól, és ugyan az árbevételük nem éri el még a tízmilliárd forintot se, de több mint 250 főt foglalkoztatnak” – mutatott rá a K&H Bank Zrt. vállalati szolgáltatások üzletágának vezetője.

További részletek 19 óra 30 perctől a Bruttóban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!