2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Az olcsóbb üzemanyag miatt nem csökkennek az árak

2015. február 18., szerda 14:02, frissítve: szerda 14:04

Nem várható, hogy az üzemanyagárak csökkenése a termékek árában is megjelenjen – ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte. A tárca ezzel Rogán Antal korábbi javaslatára reagált.

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy szankcionálja azokat a cégeket, amelyek nem érvényesítik áraikban az olcsóbb energiaárakat. A nagyobbik kormánypárt a távirati irodához eljuttatott közleményében azt írta: fontosnak tartják, hogy az energiahordozók és üzemanyagok árának változása ne csak azok emelkedésekor, hanem csökkenéskor is megjelenjen az árban. Rogán Antal januárban kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumot arra, hogy dolgozza ki, hogyan lehetne érvényesíteni a péktermékek árában az olcsóbb energiaárakat.

A tárca a Magyar Pékszövetség korábbi megállapításával összhangban azt közölte, hogy az árképzést az olajárak mellett a fuvarozás egyéb költségei, például a kötelező biztosítás, illetve más költségelemek is befolyásolták. Az NGM ezen túlmenően úgy találta, hogy semmiféle beavatkozásra nincs szükség a piaci árképzési folyamatokba. Egyben emlékeztetett arra, hogy az infláció így is mérsékelt lesz az év egészében.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!