2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Gazdaság

Az állampapírok felé terelné a lakossági megtakarításokat a kormány

Az állampapírok felé terelné a lakossági megtakarításokat a kormány a befektetési alapok forgalmazásának különadójával – a Hír Televízió által megkérdezett szakértő szerint.

A jövő évi adótörvények tervezete szerint a forgalmazói díj 25 százalékát kellene befizetni az államkasszának, ami piaci információk szerint mintegy 10 milliárd forintos bevételt jelenthetne a büdzsének. Ez nagyjából ötszöröse lenne az alapkezelők által eddig fizetett különadónak. „A befektetési alapok különadóztatása esetleg azt is előrevetítheti, hogy a magyar kormány szeretné a lakosságot minél inkább a magyar állampapírpiac felé terelni. Most már lényegében minden befektetési forma adóköteles lenne úgymond, kivéve a magyar állampapírpiac. Az elmúlt hónapokban vagy akár években láthattuk azt a tendenciát, hogy a magyar lakosság nagyon kedveli az állampapírokat. Rengeteget vett belőle, és lehet, hogy ezt a tendenciát szeretnék erősíteni az elkövetkezendő időszakban is” – mondta Tóth Gergely vezető elemző.

Szeptember végi adatok szerint 5419 milliárd forint volt a befektetési alapokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 4103-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4452-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!