2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Gazdaság

Az állampapírok felé terelné a lakossági megtakarításokat a kormány

Az állampapírok felé terelné a lakossági megtakarításokat a kormány a befektetési alapok forgalmazásának különadójával – a Hír Televízió által megkérdezett szakértő szerint.

A jövő évi adótörvények tervezete szerint a forgalmazói díj 25 százalékát kellene befizetni az államkasszának, ami piaci információk szerint mintegy 10 milliárd forintos bevételt jelenthetne a büdzsének. Ez nagyjából ötszöröse lenne az alapkezelők által eddig fizetett különadónak. „A befektetési alapok különadóztatása esetleg azt is előrevetítheti, hogy a magyar kormány szeretné a lakosságot minél inkább a magyar állampapírpiac felé terelni. Most már lényegében minden befektetési forma adóköteles lenne úgymond, kivéve a magyar állampapírpiac. Az elmúlt hónapokban vagy akár években láthattuk azt a tendenciát, hogy a magyar lakosság nagyon kedveli az állampapírokat. Rengeteget vett belőle, és lehet, hogy ezt a tendenciát szeretnék erősíteni az elkövetkezendő időszakban is” – mondta Tóth Gergely vezető elemző.

Szeptember végi adatok szerint 5419 milliárd forint volt a befektetési alapokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!