2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Az agrártárca teljes mellszélességgel az aláírásgyűjtés mellett

Hír TV

2019. március 5., kedd 12:03, frissítve: kedd 13:30

Teljes mellszélességgel támogatja az agrártárca a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által indított aláírásgyűjtést az uniós agrárforrások szintjének megőrzéséért – ennek érdekében egy országjárás is kezdődik, mondta az agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nagy István ismertette, az Európai Bizottság 2020 után csökkentené a közös agrárpolitika költségvetését. Ezzel többek között meggátolnák az ágazat fejlődését és nehéz helyzetbe hoznák a vidéken élőket. Hozzátette: arra buzdít mindenkit, hogy akár online is támogassák aláírásukkal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz múlt héten indított kezdeményezését.

„Nemcsak az ágazat, hanem az egész ország jövőjét hátrányosan érinti. A magyar gazdálkodók jövedelmi helyzete már most sem kielégítő, az EU ráadásul egyre komolyabb elvárásokat támaszt irányukba a környezeti fenntarthatóság javítása illetve a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében. Ha ez nem lenne elég, a brüsszeli bürokraták az agráriumból elvont összeget a migránsok letelepedésének elősegítésére illetve a bevándorlók okozta válsághelyzet kezelésére kívánja felhasználni” – sorolta a tárcavezető.