2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Átlag felett nőtt hazánkban az ipari termelés

Jó adatokat közölt Magyarországról az EU statisztikai hivatala. A legfrissebb mérések szerint 11,3 százalékkal nőtt egy év alatt az ipari termelés hazánkban, ezzel valamennyi tagállamnál jobb eredményt produkált a magyar gazdaság. A jelentés szerint ehhez az energiaárak csökkenése is hozzájárult.

Az Európai Unió 28 tagállama közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az ipari termelés 2013 júniusa és 2014 júniusa között – az EU statisztikai hivatalainak szerdán közzétett adatai szerint. Hazánk egy év alatt 11,3 százalékos növekedést ért el; az uniós átlag 0,7 százalék.

Egy másik összevetésben is jól szerepelt Magyarország: 2014 májusa és júniusa között 1,8 százalékkal nőtt nálunk az ipari termelés, ez a harmadik legjobb eredmény az EU tagállamai között; miközben például Írországban 16,5 százalékkal csökkent egy hónap alatt ez a mutató. Az Eurostat elemzése szerint a bővülés egyik oka a nem tartós fogyasztási cikkek és a félkész termékek gyártásának növekedése, a másik pedig az energiaárak csökkenése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!