2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

A támogatások 60 százaléka gazdaságfejlesztésre menne

Átadták a Hauni Hungaria Kft. másfél milliárd forintból épült új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokát Pécsett. Az avató ünnepségen Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár azt mondta, 2014 és 2020 között az uniós támogatások 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják.

A német tulajdonú Hauni Hungária Kft. Baranya megye legnagyobb gépgyártója, a cég 1200 embernek ad munkát, az utóbbi két évben a létszám kétszázzal bővült. A pécsi üzemben elsősorban dohányipari gépeket-berendezéseket gyártanak.

„Nagyon nagy súlyt fektetünk arra is, hogy magyarországi, magyar tulajdonú alvállalkozókat foglalkoztassunk” - mondta el Jakabucz  Ildikó, a Hauni Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A 4200 négyzetméteres új üzemcsarnok 1,5 milliárd forintba került. Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta: az a cél, hogy Pécs elérje azt a gazdasági szerepet amit a működő bányák idején betöltött.

A gazdaságstratégiai államtitkár arról beszélt, hogy 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusban Magyarország 4300 milliárd forintból támogatná a termelő munkát. „Ez egy óriási nagy váltás ahhoz képest, mint ami most van” – fogalmazott Cséfalvay Zoltán.

Az avatáson az is elhangzott, hogy a cég továbbfejlesztené pécsi gyártóbázisát, de a mostani telephelyen nem tud már terjeszkedni, ezért a kft. vezetése az önkormányzattal tárgyalna a további lehetőségekről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!