2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll egy amerikai tőkealapba

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz - közölte a magyar állami tőkefinanszírozó kedden.

  • A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll egy amerikai tőkealapba

A közleményben kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

Hozzátették: a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek.

A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars.

A módszerrel számos céget tudtak a nulláról 100 millió dollár feletti értékeléshez segíteni - írták.

Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezen felül jelen van benne az EBRD is.

A megállapodás szerint a 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban, továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években - olvasható a közleményben.

A Széchenyi Alapok több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Borítókép: Facebook 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!