2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Gazdaság

A rendszerváltás óta ennyi magyar ember nem dolgozott

Csúcsot döntött a foglalkoztatottak száma – jelentette be a munkaügyi államtitkár.

Czomba Sándor a KSH adatait ismertetve azt mondta: június és augusztus között 3,981 millióan dolgoztak, ami 67 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Az államtitkár közölte, a munkanélkülisége ráta négy év után először ismét egy számjegyű. Közmunkaprogramban 156 ezer embert foglalkoztatnak.

„Utoljára 1993 környékén volt ilyen nagyságrendű foglalkoztatotti létszám, tehát azt nyugodtan mondhatom, hogy a rendszerváltás óta ennyi magyar ember nem dolgozott. És ami legalább ennyire fontos, az a munkanélküliség alakulása, végre hosszú évek óta, 2009 óta először, 10 százalék alá bekukucskált, tehát egy számjegyűvé vált a munkanélküliségi ráta” – fejtette ki a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Románia nem előzte meg Magyarországot

Románia nem előzte meg Magyarországot

Az Eurostat adatai alapján Románia nem előzte meg Magyarországot a 2022-es vásárlóerő-paritáson számolt gazdasági növekedés (GDP) alapján a Nézőpont Intézet számításai szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!