2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Gazdaság

A nyugdíjasok örömmel nyugtázták, hogy a kormány teljesítette ígéretét + videó

A novemberi nyugdíjjal együtt utalják ma az átlagosan plusz 78 ezer forintos nyugdíjkiegészítést is, illetve a Magyar Posta is pénteken kezdi a kézbesítéseket. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: a kiegészítést januárig visszamenőlegesen fizetik ki, így biztosítják az inflációkövető nyugdíjemelést "a mostani megemelkedett háborús és szankciós infláció mellett is". Jelezte, hogy a kifizetés 2,5 millió embert érint: az öregségi nyugdíjasokat és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőket.

  • A nyugdíjasok örömmel nyugtázták, hogy a kormány teljesítette ígéretét + videó

A Facebookon jelentette be Orbán Viktor: az idősek számíthatnak a kormányra, érkezik a nyugdíj-kiegészítés.

A részleteket Szentkirályi Alexa kormányszóvivő ismertette.

Jó hír a nyugdíjasoknak. Pénteken a novemberi nyugdíjjal együtt utaljuk a nyugdíj kiegészítést is. A szokásos havi nyugdíj mellett ez átlagosan plusz 78000 forintot jelent. A kiegészítést januárig visszamenőlegesen fizetjük most ki ezzel biztosítjuk az inflációkövető nyugdíjemelést a mostani megemelkedett háborús és szankciós infláció mellett is.

A híradónk által megkérdezett nyugdíjasok örömmel nyugtázták, hogy a kormány teljesítette ígéretét.

Januárban újabb 6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, februárban pedig a 13. havi nyugdíjak is kifizetésre kerülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!