2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Gazdaság

A magyar munkásokat dicsérte Orbán Viktor

A gyorsaságot nevezte Magyarország legnagyobb versenyelőnyének Orbán Viktor Kecskeméten, a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse új üzemének átadási ünnepségén. A német cég több mint 400 magyar fejlesztőmérnököt alkalmaz, de a helyi beszállítókon keresztül körülbelül 2500 magyar családnak biztosít megélhetést.

Orbán Viktor készítette el a hárommilliomodik légszárítót a Knorr-Bremse kecskeméti gyárában. A megnyitóünnepségen a miniszterelnök azt mondta: a német cég új beruházása nem jöhetett volna létre a magyar munkások nélkül, akik bebizonyították, hogy képesek a világ bármely nemzetével versenybe szállni.

„Sokat gondolkodtak már arról, hogy mi a német csoda titka. Mindenkinek van erről saját megfejtése, nekem is van egy. Szerintem a kulcs az önbecsülés. Egy nehéz helyzetbe került nemzet csak akkor képes sikereket elérni és talpra állni, ha megőrzi – ha máshol nem, hát mélyen – az önbecsülését. Nekünk, magyaroknak ezt érdemes megértenünk, és ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott évekre, akkor a mostani magyar sikereket sem lehet mással magyarázni, mint hogy az utolsó pillanatig mindig megőriztük azt a képességünket, hogy tartani akartuk magunkat valamire, nem akartunk senkinél rosszabbnak bizonyulni, be akartuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk a világ bármely országával versenyképes teljesítményt nyújtani” – fejtette ki a kormányfő.

A Knorr-Bremse új kecskeméti üzeme 12 hónap alatt készült el. A korszerű haszongépjármű-rendszereket gyártó központ építése mintegy 6 milliárd forintba került, amihez 1,4 milliárd forintos uniós és állami támogatást kaptak. A beruházással 110 új munkahely jött létre.

„Nagyon komoly támogatást kaptunk a kormány részéről a beruházáshoz. Az építkezésnél és az engedélyek kiadásánál is minden elképzelhető segítséget megkaptunk Kecskemét városvezetésétől. A beruházással már kilencszázan dolgoznak itt, köztük 117 magasan képzett mérnök a kutatás-fejlesztésben vesz rész. Az új létesítmény fokozni fogja a vállalat hatékonyságát, és erősíteni a versenyképességét” – mondta Heinz Hermann Thiele a vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnöke.

A Knorr-Bremse Magyarországon az elmúlt négy évben mintegy 120 millió euró értékben fejlesztett, és jelenleg kétezer embernek ad munkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!