2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

A KSH szerint kétéves rekordot döntött a külkereskedelmi többlet

  • A KSH szerint kétéves rekordot döntött a külkereskedelmi többlet

Két éve először ismét meghaladta az egymilliárd eurót a külkereskedelmi mérlegtöbblet – a KSH adatai szerint.

Júniusban a kivitel euróban számolt értéke 8,9, a behozatalé 8,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 1,071 millió euróra nőtt, ami 120 millióval több a tavaly júniusinál.

 
Külkereskedelmi termékforgalom Magyarországon, 2018. január-június.
MTI
 

 

Az első fél évben az export 4,9, az import 6,3 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakáét, az aktívum 432 millió euróval kevesebb, 4,290 milliárd euró lett.

Júniusban az export értéke 9,573 milliárd euróra rúgott, az import 8,502 milliárd eurót tett ki. Az export összege meghaladta az eddigi rekordként számon tartott tavaly márciusi 9,481 milliárd eurót. A havi import értéke ugyanakkor csak az előző két hónapban volt kisebb és márciusban 63 millió euróval nagyobb volt a júniusinál.

A kivitel 81 százaléka az Európai Unió tagállamaiba irányult, míg a behozatal 77 százaléka onnan érkezett – fűzte hozzá a statisztikai hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!