2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

A kormány politikailag és anyagilag is támogatja

Támogatja a kormány a székesfehérvári fűtőerőmű visszavásárlását. Ezt Orbán Viktor jelentette be a sajtónyilvános kormányülés végén.

Politikailag és anyagilag is támogatja a kormány a székesfehérvári fűtőerőmű visszavásárlását. Ezt Orbán Viktor mondta a kihelyezett kormányülésen, miután a város polgármestere ismertette az önkormányzat fejlesztési elképzeléseit. Cser-Palkovics András segítséget kért – egyebek mellett – a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontjának kialakításához és egy jégkorongmérkőzések megrendezésére is alkalmas rendezvénycsarnok megépítéséhez.

A kihelyezett kormányülés sajtónyilvános részében Székesfehérvár polgármestere a tervezett fejlesztéseket ismertette. Cser-Palkovics András segítséget kért a 2004-ben privatizált, jelenleg felszámolás alatt álló fűtőerőmű visszavásárlásához. Hangsúlyozta, hogy a közműszolgáltatások közül egyedül a távhőszolgáltatás nincs köztulajdonban. A városban 21 ezer távfűtéses lakás van.

„A fűtőerőmű-visszavásárlást a kormány támogatja, erkölcsileg is, politikailag és anyagilag is – fogalmazott Orbán Viktor. – Az összeg megállapítása érdekében tárgyalásokat kezd a város és Varga Mihály miniszter úr delegációja. Az elkerülő út kivitelezésében hamarosan közbeszerzési döntés várható, és akkor látni fogjuk a tényleges összeget, ami nagyjából 10 milliárdos” – tette hozzá a miniszterelnök.

A várost elkerülő út megépítésére kiírt közbeszerzési eljárás a napokban zárul, a beruházás költségeit tízmilliárdosra tette a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki július vége óta az uniós fejlesztésekért is felel kormánybiztosként.

„Elvileg a tervezett források teljes egészében uniós pénzből fedezhetők, a közbeszerzési versenynek lehet az az eredménye, hogy a kormánynak be kell szállni valamennyi pénzzel – közölte Lázár János. – De az egész biztos, hogy ez a beruházás előkelő helyen van az idén szerződéskötésre kijelölt útépítések között.”

Székesfehérvár polgármestere a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontjának kialakításához, egy jégkorongmérkőzések megrendezésére is alkalmas rendezvénycsarnok, valamint egy új futballstadion megépítéséhez is kérte a kormány támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!