2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A közvetítő 11:00

Gazdaság

"45 mérföld helyett csak 15-tel döcög az amerikai kocsi"

Márciusban a várt 200 ezer helyett csupán 88 ezer új munkahellyel bővült az amerikai gazdaság. A munkanélküliség papíron csökkent, de csak azért, mert félmillióan felhagytak az álláskereséssel: a regisztrált munkanélküliek száma márciusban több mint 11 millió volt Amerikában.

Márciusban 88 ezer új munkahellyel bővült az amerikai gazdaság. Ez messze elmarad az elemzői várakozásokról, a szakértők korábban 200 ezer új állást jósoltak. Többen ezért a gazdasági fellendülés tartósságát is megkérdőjelezik

„A gazdaság általában egy 30 mérfölddel haladó kocsihoz hasonlítható – fogalmazott a George Washington Egyetem közgazdásza. – Mi jelenleg csak 15 mérfölddel haladunk, holott a talpra állás ezen szakaszában 45 mérfölddel kéne haladnunk” – tette hozzá Anthony Yezer.

A munkanélküliség ugyan egytized százalékponttal, 7,6 százalékra csökkent, de ez csak annak tudható be, hogy közel félmillióan felhagytak az aktív álláskereséssel. Az elemzők szerint a költségvetési hiány csökkentését célzó, március 1-én automatikusan életbe lépett, 85 milliárd dolláros megszorítócsomag szintén éreztette a hatását:

„A megszorítás a magánszektor munkavállalóira is hatással volt. Ez az adatokból is látszik, hisz a bizonytalan munkáltatók nem növelték a létszámot. Inkább a meglévő alkalmazottak munkaóráit növelték” – nyilatkozta Aneta Markowska, a Société Générale közgazdásza.

Ezalatt a kisvállalkozói szektorban 24 ezer, a postán pedig 12 ezer munkahely szűnt meg, az egészségügyben és a vendéglátóiparban viszont tovább nőtt a foglalkoztatottak száma.

Société Générale

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Csaknem egy évvel az eset napvilágra kerülése után újabb és újabb részletek derülnek ki a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban. Az egyik fő gyanúsított, a volt EP-alelnök Eva Kaili például a katari futball-világbajnokságra invitálta Roberta Metsola EP-elnököt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!