2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Gazdaság

21 éves csúcson a foglalkoztatottság

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint csaknem négymillióan dolgoztak Magyarországon a harmadik negyedévben. A munkanélküliségi ráta pedig tíz százalék alá csökkent. A foglalkoztatási államtitkár egy zalai gyáravatón a kormányzati intézkedések sikeréről beszélt és azt mondta: ma 235 ezerrel dolgoznak többen, mint a három és félévvel ezelőtti kormányváltást megelőzően.

Évente ötszázezer szivattyút állítanak majd elő a nagykanizsai gyárban. Az olasz tulajdonú vállalat először nyit üzemet Magyarországon. A beruházást az önkormányzat is segíti. „Egy új beruházás jött Nagykanizsára, erre nem volt példa külföldi beruházók részéről az elmúlt években. Egymilliárd forintos beruházásról van szó, ez még nem is mond sokat, viszont 150-200 munkahelyben gondolkodnak a beruházók” – közölte Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere.

Ez tovább növeli a foglalkoztatottságot – a legfrissebb adatok szerint szeptemberben 54 ezerrel dolgoztak többen az országban, mint egy évvel korábban. A munkanélküliségi ráta is csökkent – 9,8 százalékra.


Az államtitkár szerint most kezdenek beérni a kormányzat foglalkoztatásösztönző intézkedései. „Gondolok itt a munkahelyvédelmi akciótervre, az első munkahely garancia programra, amelyben pályakezdő fiatalokat segítettünk többezres létszámban munkahelyekhez. Tehát most kezdődik ennek a beérési időszaknak a kezdete. Én remélem, hogy a következő években sikerül négymillió fölé tornáznunk tartósan ezt a foglalkoztatotti létszámot” – fogalmazott Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Szeptemberben 3 millió 990 ezren dolgoztak Magyarországon és a fiatalok körében is nőtt a foglalkoztatottság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!